Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Credit Suisse CEO’su: Bitcoin Tam Anlamıyla Bir Balon

Credit Suisse Ceo’su Tidjane Thiam’ı Bitcoin’in balon olduğu düşüncesinde olanlar arasında sayabilirsiniz.

New York Times gazetesinin bugün düzenlediği basın toplantısında, banka şefi Bitcoin‘in anonimliğini sorun olarak belirtmeden önce:

“Tanımlayabildiğimiz kadarıyla, günümüzde Bitcoin alım satımının tek sebebi para kazanmaktır. Bu da spekülasyon ve balonun tam olarak tanımı demektir.”

Bitcoin’in suç teşkil eden olaylarda kullanımı, bankaların “bu tür kara para aklama ile mücadeleye karşın büyük zorluklar çıkartan bir para birimine dahil olmak için istekli olmayacakları” gerekçesinin de kripto paralara karşı duruşundaki faktörler olduğunu belirtti ve sözlerine devam etti.

Thiam bu açıklamaları ile giderek sayısı artan ve büyüyen dijital para birimlerine karşı olanlar listesinin yeni üyesi oluyor. Geçen hafta milyarder yatırımcı Warren Buffett Bitcoin’in balon olduğunu iddia eden en son isimdi. Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio da aynı düşünceyi Eylül ayında CNBC‘ye yaptığı bir konuşmada bildirmişti.

Dalio bu sözlerinde Bitcoin’in spekülasyonlara açık oluşu ve oynaklığının etkili bir değer deposu olmasını önlediğini belirtmişti.

Ayrıca şuanda Bitcoin tarafında uçuk fiyat artışları görülürken, Credit Suisse CEO’su Bitcoin’e olan ilginin düşeceğini ön gördüğünü de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment