Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com Hack’lenmesine İlişkin Detayları Paylaştı

Geçtiğimiz günlerde hack’lenmesiyle gündeme gelen kripto platformu Crypto.com olayla ilgili detayları paylaştı.

20 Ocak 2022 tarihinde Crypto.com tarafından yapılan açıklamaya göre, 483 kullanıcının izni olmadan hesaplarından kripto ve itibari paraları çalındı. Bu işlemle 4.836,26 ETH, 443,93 BTC ve yaklaşık 66 bin dolar para alındı. Ayrıca Crpyto.com hiçbir kullanıcısının zarara uğramadığını ve benzer bir olayın tekrar yaşanması durumunda 250 bin dolara kadar olan zararlarını karşılayacağını belirtti.

Toplam zarar, yazının kaleme alındığı esnada yaklaşık 34 milyon dolara tekabül ediyor.

17 Ocak 2022’de, TSİ 03.46’da, Crypto.com’un risk takip sistemleri tarafından yayınlanan belgeye göre, bazı kullanıcıların 2FA (2 faktörlü doğrulama) kontrolünden geçmeden para çektiğini tespit etti. Crypto.com bu durumdan sonra para çekme işlemlerini durdurarak tüm müşterilerine 2FA bilgilerini iptal etti ve kullanıcıların para çekme işlemi gerçekleştirebilmesi için kimlik doğrulamalarını tekrardan yapmaları gerektiğini açıkladı. Para çekme işlemleri toplam 14 saat devre dışı kaldı.

Böyle bir şeyin tekrar yaşanmaması için ilk para işleminde herhangi bir problem olmayan kullanıcıların beyaz listeye alındığı bir sistem oluşturdukları belirtildi.

19 Ocak 2021 tarihinde blockchain güvenlik şirketi PeckShield Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla 15 milyon doların üzerinde Ethereum çalındığını ve Tornado Cash’e gönderildiğini iddia etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!