Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant, Bitcoin’in Neden Düştüğünü Açıkladı: Mart’tan Beri Yedi Oldu

On-chain analiz firması CryptoQuant’a göre Bitcoin (BTC) fiyatı, türev piyasasında yaşanan “long squeeze” nedeniyle düştü.

CryptoQuant Araştırma Direktörü Julio Moreno, “Bitcoin sürekli vadeli işlem piyasası verileri, son saatlerde long squeeze yaşandığını ve bu nedenle long pozisyonların tasfiye edildiğini gösteriyor” dedi.

Long squeeze, Bitcoin fiyatının düşmesi sonucunda kaldıraçlı long pozisyonuna sahip yatırımcıların ya pozisyonlarını satmak zorunda kalması ya da margin gereksinimlerini karşılamak için likidasyona zorlanması durumudur. Bu satış baskısı, fiyatların daha da düşmesine yol açabilir.

Vadeli işlem piyasasında işler kızışıyor

Geçtiğimiz gün boyunca türev piyasasında toplam 64 binden fazla trader likide oldu ve merkezi borsalarda toplam 181 milyon dolarlık pozisyon likidasyon yaşadı. Bu sürede 40 milyonu long pozisyonlardan oluşmak üzere 49 milyon dolarlık BTC pozisyonu kapandı.

CryptoQuant analistleri, vadeli işlem piyasasındaki spekülasyonun arttığına dikkat çekti. Açık pozisyonların değeri, 19,1 milyar dolara yaklaştı. Mart 2024’ten beri sadece altı kez 18 milyar dolar barajı aşılmıştı.

Analistler, “Vadeli işlemler piyasası aşırı ısınma belirtileri gösteriyor ve açık pozisyonlar yaklaşık 19,1 milyar dolar civarında seyrediyor. Mart 2024’ten bu yana bu seviye altı kez aşıldı ve her durumda fiyatlar düştü. Bu da yedinci duruma işaret ediyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!