Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant CEO’su: Ethereum, Bitcoin’in Piyasa Değerini Geçebilir

Kripto para analiz şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, WuBlockchain ile yaptığı röportajda Ethereum’un (ETH) piyasa değerinin uzun vadede Bitcoin’inkini (BTC) geride bırakabileceğini açıkladı.

Ki Young Ju, Ethereum blockchaininde bugün uygulamaya konması beklenen EIP-1559 önergesinin aynı anda hem ölçeklenebilirliği hem güvenliği hem de merkeziyetsizliği olumlu anlamda etkileyebileceğini söyledi.

Londra güncellemesinin bir parçası olan EIP-1559, işlem ücretlerinin bir kısmının (adını koymak gerekirse, basefee) yakılmasını ve Ethereum bloklarının blockchaindeki anlık yoğunluğa daha dinamik bir şekilde tepki vermesini sağlayacak.

CryptoQuant CEO’su, Ethereum tabanlı olup da günümüzde kullanılan DeFi ve NFT ürünlerinin, blockchain oyunlarının vs. düşük işlem ücretleriyle kullanılabilmesinin, Ethereum ağındaki hareketliliği artırabileceğini dile getirdi.

Bunun fiyatı da yukarıya taşıyabileceği yönünde bir mesaj veren Ki Young Ju’nun, onun geleceğiyle ilgili yorumu şu oldu:

“Ben Ethereum’un piyasa değerinin Bitcoin’inkini uzun vadede geçebileceğine inanıyorum ama bu, bu yıl olmaz. Bu yılki boğa koşusunu ayakta tutan şey, ‘kurumsallar kripto piyasasına giriyor’ söylemi oldu. Bu trend, önümüzdeki yıla kadar devam edebilir. Eğer kurumsal talep ortadan kalkarsa ETH, BTC’nin piyasa değerini geçemez.

Bundan birkaç hafta önce Goldman Sachs, Fidelity ve daha farklı kurumsal varlık yöneticileriyle görüştüm. Burada çalışanlar, patronlarına Ethereum’un, DeFi’ın ne olduğunu anlatma konusunda hala zorluk yaşadıklarını söylediler. Bence Ethereum/DeFi projelerinin kurumlar tarafından kullanılmaya başlaması, birkaç yıl sürecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!