Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumberland: Kripto Para Piyasasının Üstünde Bir Bulut Dolaşıyor

Cumberland ekibinin analizine göre şu anda maddi zorluklar yaşayan bazı şirketler, kripto para piyasasında büyük bir belirsizliğe yol açıyor.

Kripto para alım-satım firmalarından Cumberland’in tahminlerine göre kripto para piyasasının ne kadar hızlı şekilde toparlanacağı, şu anda maddi zorluklar yaşayan şirketlerin elinde tuttuğu kripto paraların, daha güvenli durumda olan şirketlere ne kadar hızlı şekilde geçeceği ile bağlantılı olacak.

Bazı şirketlerin, maddi yükümlülüklerini yerine getirmek için ellerindeki kripto paraları nakde çevireceği düşünülüyor. Cumberland, bunun piyasa üstündeki etkisini şöyle ifade ediyor:

“Bu varlıkların ne zaman, ne miktarlarda satılacağı belirsizliğini koruyor ve bu belirsizlik, kripto piyasasının üstünde bir bulut gibi dolaşıyor.”

Dünya genelinde ofisleri bulunan Cumberland, DRW bünyesinde faaliyet gösteriyor. Şirketin paylaşımına göre yatırımcılar, piyasadaki söz konusu belirsizlik nedeniyle yatırım yapmaktan çekiniyor ve bu durum, “likiditeyi azaltırken, volatilitenin artmasına yol açıyor.”

Sektördeki bazı şirketler, özellikle Terra ekosisteminde yaşanan çöküşün ardından maddi zorluklar yaşamaya başladı. Celsius dahil olmak üzere bazı lending platformları bu süreçte para çekme işlemlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Bu durum, büyük çaplı hedge fonlarından Three Arrows Capital’ın (3AC) tasfiye edilmesi ile şiddetlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!