Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Current CEO’su: Facebook Benim Logumu Çaldı!

Bir online bankacılık startup firmasının kurucusu, sosyal medya devi Facebook‘u kendi şirketinin logosunu çalmakla suçluyor. Facebook geçtiğimiz günlerde tanıttığı kripto para birimi Libra‘nın yanı sıra bunun uygulaması olan Calibra’yı da duyurmuştu.

Mark Zuckerberg son ürünü ile sadece bankacılık devlerini ve hükümetleri değil, logosunun çalındığını iddia eden Current’in CEO’sunu da kızdırmış durumda. Stuart Sopp isimli CEO, San Francisco merkezli bir tasarım firması olan Character’in 2016 yılında kendi logolarını ürettiğini, Facebook’un Calibra için de aynı tasarım firmasıyla çalıştığını vurgulamakta.

Atılan tweet’ten de anlaşılacağı üzere logolar oldukça benzer ancak Facebook’un bunda bir parmağının olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmadı. CEO’nun aktardığı bilgilere göre Character isimli tasarım firması Facebook’u eski bir logoyu değiştirerek kandırmış olabilir.

Current CEO’su ise bu logo için 6 ay uğraştıklarını ve ortadaki dalga sembolünün hem para hem de insanların akışını temsil ettiğini ve Facebook gibi bir firmanın böyle bir araştırma yapmadan logo kabul etmesini mantıksız bulduğunu dile getirdi.

Facebook ise henüz konu hakkında açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment