Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ İzin İçin ABD’ye 4,5 Milyar Dolarlık Binance Hisselerini Teklif Etti!

Binance kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) 4,5 milyar dolarlık teklifine rağmen ABD’den çıkmasına izin verilmedi.

ABD basınından CNBC’nin kısa süre önce ortaya çıkan mahkeme dosyalarına dayandırdığı haberi, Changpeng Zhao’nun zorlu günlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Söz konusu dosyaya göre CZ, 4 Ocak tarihinde mahkemeye başvuruda bulunarak bir yakının Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) hastaneye kaldırılıp ameliyat olacağını ve bu gerekçeyle oraya gitmek istediğini belirtti.

CZ’nin BAE’de kalmak için talep ettiği süre 1 ile 4 haftalık kısa bir zaman dilimini kapsıyordu. Bununla birlikte CZ, ABD’ye geri döneceğine dair bir teminat olarak mahkemeye, 4,5 milyar dolarlık Binance hissesini gösterdi. Fakat bu cömert teminata rağmen CZ’nin BAE’ye gitme talebi Yargıç Richard Jones tarafından reddedildi.

CZ’ni avukatları 22 Aralık’ta Yargıç Jones’a gönderdikleri mektupta, Binance’in iki yıl önceki son bağış toplama turuna göre öz sermayenin 4,5 milyar dolar değerinde olduğunu belirtmişti.

CZ geçtiğimiz yıl aralık ayında benzer şekilde BAE’ye geri dönme talebinde bulunmuştu. Halihazırda BAE vatandaşı olan CZ’nin bu talebi yine Yargıç Jones tarafından geri çevrilmişti. Jones o günlerde yaptığı açıklamada, Zhao’nun “muazzam servetinin” onu olası bir kaçış için riskli hale getirdiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!