Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DASH Ödeme Ağı Büyüyor – Dünya Çapında 3.000’den Fazla Mağaza DASH Kabul Etmekte

Yakın zamanda, Dash tabanlı bir ödeme ağı olan Disover Dash firması, artık dünya çapında 3.000’den fazla mağazanın Dash ödemesi kabul ettiğini duyurdu. Bu mağazaların yarısından fazlası Venezuela Cumhuriyeti içerisinde yer almakta.

Firma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz 15 gün içerisinde DASH ödemesi kabul eden mağaza sayısı 2,300 iken, bu sayı çok kısa bir sürede 700 civarında bir artış yaşadı ve 3.000 sınırını geçti. Dash ödemesi kabul etmeye başlayan mağaza sayı günlük ortalamaya ayrıldığında, bu sayı 50 gibi inanılmaz bir sayıya tekabül etmekte.

Dash ödeme ağı küresel çapta kullanılıyor olsa da, ağın çoğunluğu Venezuela’dan oluşmakta. Venezuela içerisinde Dash’a olan bu yoğun ilginin sebebi ise hiper enflasyon. Venezuelalı vatandaşların ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle kripto paralara geçiş yaptıkları zaten bir süredir biliniyordu. Vatandaşlar çoğunlukla Bitcoin’i tercih ediyorlar ancak son zamanlarda Dash’in de Venezuela’da epey popülerlik kazanmaya başladığını görüyoruz.

Vatandaşların Bitcoin veya Ethereum gibi en büyük kripto para birimleri yerine Dash tercih etmelerinin en büyük sebebi işlem hızı. Bitcoin ağı üzerinde yapılan bir işlemin gerçekleşmesi 20 dakika ile 1 saat sürebilirken, Ethereum üzerinde bu süre 10 dakikayı çok geçmiyor. Ancak bir süpermarkete gidip alışveriş yapıp daha sonra kasada 20 dakika gibi süreler beklemek yerine, çoğu Venezuela vatandaşı ortalama işlem süresi 2 dakika olan Dash’a geçiş yapıyor. Venezuela içerisindeki bu Dash furyası ülkedeki Dash birim fiyatını %20 oranında arttırmıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment