Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Altcoin’i, Yeni Projenin Lansman Tarihi Açıklanınca Yükselişe Geçti

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Frax Finance, Layer 2 blockchain’ini birkaç hafta içerisinde kullanıma açmaya hazırlanıyor.

Frax Finance CEO’su Sam Kazemian’ın açıklamalarına göre ekip, Layer 2 blockchain’ini şubat ayında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kazemian, “Şu anki zaman akışında şubatın ilk haftası belirlendi. Etherscan, Fraxscan ile birlikte bunu ilk günden itibaren destekleyecek ve açılış sonrasında çok fazla projenin lansmanı olacak. Bu yılın kesinlikle en büyük rollup açılışlarından biri olacak.” dedi.

Blockchainlerdeki tıkanıklık ve işlem hızı sorunlarını çözmek için geliştirilen Fraxtal, rollup teknolojisini kullanıyor. Fraxtal’daki gaz ücretleri için Frax’ın halihazırda kullandığı frxETH adlı likit staking token’ı kullanılacak.

Kazemian, “İlk ay içerisinde platforma kitlenecek varlıkların değerinin en az 9 haneli olmasını, ilk çeyrekte 1 milyar doları geçmesini bekliyoruz. İnsanlar inovasyonlarımızla buluştuktan sonra bu bizi rahatlıkla en büyük 5 zincirin arasına sokacaktır.” dedi.

TradingView verilerine göre Frax Share (FXS), projeyle ilgili açıklamalar yapıldıktan sonra günlük bazda %3’ten fazla değer kazandı. Frax Share, ekosistemdeki stablecoinlerin ve altyapı protokollerinin yönetişimi için kullanılıyor.

Frax ekosisteminin algoritmik stablecoin’i FRAX, yaklaşık 650 milyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük stablecoinler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!