Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devinin Kurucusundan Ekosistemin Stablecoin’i İçin Yeniden Markalaşma Çağrısı

MakerDAO (MKR) kurucu ortağı Rune Christensen, ekosistemin yerel stablecoin’i DAI için yeniden markalaşma çağrısında bulundu.

Rune Christensen 9 Mart tarihinde topluluk üyeleriyle yaptığı bir toplantı sırasında, DAI’ın kripto para piyasası ile yakından ilgili olmayan “normal insanlar” tarafından bilinirliğinin artırılması için yeniden markalaşması gerektiğini iddia etti.

Kurucu yeniden markalaşma kapsamında, yeni bir isim, görünüm ve kullanıcı edinimine yönelik tamamen yeni bir bakış açısı sağlanması gerektiğini öne sürdü. Christensen, DAI stablecoin’in kullanıcıların getiri elde edebileceği güvenilir, güvenli ve oyunlaştırılmış bir kripto teknoloji olarak konumlandırılması gerektiğini belirtti.

Markalaşma konusunda daha geniş kullanıcılara hitap edebilme adına ana akım finans kullanıcılarına aşina gelecek doğru ismin içerisinde “USD” geçmesi gerektiğini dile getiren Christensen konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Normal insanlara hitap etmeye çalışacaksanız, bir stablecoin için doğru isim nasıl olmalıdır? İçinde USD olması gerekir. Ancak bu lakap onun dolara sabit bir şekilde kalacağını ima eder ve bizim bu sabitliği tutacağımızın garantisi yok.

Teklif, MakerDAO’nun daha merkeziyetsiz bir yapıya bürünmesini amaçlayan ve kripto para sektörünce geçtiğimiz yıldan beri tartışmaların devam ettiği bilinen “Endgame” planı kapsamında gerçekleşti. Bazı kullanıcılar, kripto para dünyasına yeni sermaye girişinin kısıtlı olduğu mevcut süreçte daha bilinir bir markalaşmaya doğru gidilmesini mantıklı bulurken diğer kullanıcılar ise halihazırda görüşülmesi gereken çok daha önemli başlıklar olduğunu savunarak konunun önemsiz olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!