Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Ekosisteminin Tepesinde Yine Kara Bulutlar: ABD Nihai Kuralları Paylaştı!

ABD IRS, DeFi brokerlerini geleneksel finans kurumlarıyla aynı vergi raporlama yükümlülüklerine tabi tutan ve 2027’de yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerini açıkladı.

ABD İç Gelir Servisi (IRS), merkezi olmayan finans (DeFi) sektörüne yönelik vergi düzenlemelerine ilişkin nihai kurallarını yayımladı. Yeni düzenlemeler, kripto para işlemleri gerçekleştiren DeFi brokerlerının brüt gelirlerini bildirmelerini ve müşterilere ad, adres ve işlem bilgilerini içeren Form 1099’u sağlamalarını zorunlu kılmaktadır.

Düzenleme, merkeziyetsiz protokollere erişim sağlayan kuruluşları ve kullanıcılarla doğrudan etkileşimde bulunan ön uç hizmet sağlayıcılarını kapsamaktadır.

Ancak, protokollerin kendisi bu yükümlülüklerden muaf tutulmuştur. Bu yeni kurallar, DeFi brokerlerını geleneksel menkul kıymet brokerleriyle aynı vergi raporlama standartlarına tabi kılmayı hedeflemektedir.

Yeni düzenlemeler 1 Ocak 2027 tarihinde yürürlüğe girecek olup, kripto para yatırımcılarını ve DeFi ekosistemini önemli ölçüde etkilemesi beklenmektedir. Bu durum, sektörde daha fazla düzenleyici uyum ve şeffaflık sağlanmasına katkıda bulunabilir.

Altcoin fiyatları düşüyor

IRS’in bu açıklamalarının ardından Uniswap, Pancakeswap ve Jupiter gibi altcoin fiyatlarında %6’ya varan düşüşler görüldü.

Bu düşüşler hep piyasadaki genel negatif seyirden hem de DeFi sektörünü hedef alan bu açıklamalardan kaynaklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!