Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformu Arbitrum’da 4,5 Milyon Dolarlık Ethereum Çaldırdı: Açıklama Var!

Cross-chain lending protokolü Radiant Capital (RDNT), milyonlarca dolar değerinde varlığın çalındığı bir siber saldırıya uğradı.

Kripto para piyasası yeni yıla hack vakalarıyla başladı. Blokzinciri güvenlik firması PeckShield tarafından 3 Ocak günü erken saatlerde sunulan rapora göre Radiant Capital, Arbitrum (ARB) bağlantılı kod tabanındaki bir sorun nedeniyle 4,5 milyon dolar değerinde 1.900 Ethereum (ETH) kaptırdı.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, Arbitrum’daki borç verme (lending) ve borçlanma (barrow) faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi. Bununla birlikte mevcut fonların güvende olduğu vurgulandı:

Bugün, Arbitrum’da yeni oluşturulan yerel USDC piyasasıyla ilgili bir soruna ilişkin bir rapor aldık. Radiant geliştiricileri ve daha geniş Web 3 güvenlik topluluğu tarafından onaylandıktan sonra Radiant DAO Konseyi, konu daha ayrıntılı olarak araştırılırken Arbitrum’daki borç verme/borç alma piyasalarını geçici olarak duraklattı. Mevcut fonların hiçbiri risk altında değildir.

Yeni yılın ilk günü Orbit Chain (ORC) özelinde 81 milyon dolar değerinde bir başka siber saldırı yaşanmış ve birden fazla kripto para bu saldırıdan etkilenmişti.

CoinGecko verilerine göre hack haberinin ardından %3’lük ufak bir geri çekilme yaşayan RDNT, hızlı bir şekilde toplamayı başardı. Son 24 saat içerisinde %1 değer kazanan RDNT, yazım esnasında 0,328 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!