Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü 20 Milyon Dolar Çaldırdı, Altcoin Fiyatı Yüzde 60 Çakıldı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Sonne Finance (SONNE), milyonlarca dolarlık siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Blokzinciri güvenlik firması PeckShield, 15 Mayıs günü Sonne Finance’i etiketleyerek 20 milyon dolarlık bir istismara dair uyarıda bulundu. Kısa süre sonra açıklamada bulunan Sonne ekibi, 20 milyon dolarlık saldırıyı kabullendi.

Ekip tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda, Compound v2 çatallarındaki bir güvenlik açığı nedeniyle istismar edildiklerine yer verildi. Ekip  Optimism’deki tüm piyasaları duraklattığını, Base’dekilerin ise çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Sonne Finance cephesi söz konusu fonların kurtarılamaz durumda olduğunu kaydederken sorunun hızlı bir şekilde fark edilmesi sayesinde ekstra 6,5 milyon dolarlık fonun saldırganların eline geçmesinin önlendiği vurgulandı:

Saldırgan bilinen bağış saldırısı ile protokolü yaklaşık 20 milyon dolar değerinde istismara uğrattı. Seal katılımcılarının sorunu hızlı bir şekilde fark etmesi sayesinde, kalan 6,5M dolar kurtarıldı.

CoinGecko verilerine göre saldırının ardından %60 düşüş yaşayan SONNE, 0,062 dolar seviyesinden 0,027 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!