Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Saldırıya Uğradı, Altcoin Fiyatı Yüzde 60 Çakıldı: Açıklama Var!

Arbitrum (ARB) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Concentric.fi (CONE) siber saldırıya uğradı.

On-chain güvenlik firması PeckShieldAlert tarafından aktarılan verilere göre Concentric.fi (CONE) siber saldırıya uğradı. Saldırıyla birlikte projenin yerel token’ı CONE %60 civarında değer kaybetti.

Ekip tarafından söz konusu saldırı hakkında ilik açıklama, 22 Ocak TSİ 14.50 sularında yapıldı. Ekip bu ilk açıklamasında sadece saldırıya uğradıklarını belirtmekle yetinirken protokol ile etkileşime geçilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ardından yaklaşık 1 saat sonra daha detaylı bir rapor paylaşan Concentric.fi cephesi, saldırganların ekip üyelerinden birini hedef aldığını ve bu kişiyi kimlik avı bağlantısı benzeri bir yöntemle hacklendiği vurgulandı.

Açıklamanın detaylarında, saldırganların bu sayede protokole yetkisiz erişim sağlayarak yeni LP tokenları bastığı ve ardından kasalardaki varlıkları boşaltmak için bu özellikten yararlandığı vurgulandı.

Ekip, çalınan varlığın miktarına dair net bir açıklama yapmazken kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etmekle yetindi.

CoinGecko verilerine göre saldırının etkisiyle birlikte %60 değer kaybeden CONE, 1,912 dolar seviyesinden 0,765 dolara kadar geriledi. CONE yazım esnasında 0,79 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!