Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolüne 120 Milyon Dolarlık Saldırı: İki Altcoin’in Fiyatı Çakıldı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü BonqDAO 120 milyon dolarlık hacklenmesiyle birlikte bağlantılı Bonq Euro (BEUR) ve AllianceBlock’un (ALBT) yerel token’ı büyük bir düşüş yaşadı.

On-chain analiz platformu PeckShield verilerine göre BonqDAO platformunun akıllı kontratlarına ciddi bir siber saldırı gerçekleştirilme sisebebiyle 120 milyon kayıp yaşadı.

Saldırının ilk aşamasında ALBT token fiyatını manipüle ederek yükselten hacker, bu sayede bir likidite token’ı olan BEUR’dan bastı. Saldırganların çaldığı toplam varlığın 108 milyon dolarlık kısmını 98 milyon adet BEUR oluştururken 11 milyon dolarlık kısmı ise 113 milyon adet WALBT oluşturuyor.

ALBT, hack haberinin ardından 0,105 dolar seviyelerinden %75 düşüşle 0,0234 dolar seviyesine kadar gerilerken BEUR sabitliğini kaybederek %30’a yakın düşüş yaşadı.

Yaşanan saldırıdan ciddi şekilde etkilenen AllianceBlock tarafından 1 Şubat tarihinde yapılan bir duyuruda, hackerların Bonq istismarı sayesinde yaklaşık 11 milyon dolar değerinde AllianceBlock token çaldığı teyit edildi.

Saldırganlar, suiistimal sırasında bir likidite cüzdanı üzerinden 112 milyon ALBT token’ına erişerek bunları Ethereum (ETH) üzerindeki farklı adreslere transfer etti. Geliştirici ekip, yaşanan bu saldırının ardından ağ üzerindeki tüm faaliyetleri dondururken likidite havuzlarının kullanım dışı bırakılacağı açıklandı.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre ALBT son 24 saat içerisinde %63‘ten fazla değer kaybederek 0,04 dolardan işlem görürken BEUR, %22 düşüş göstererek 0,85 dolardan el değiştiriyor.

Airdrop müjdesi

Yaşanan olaylardan dolayı üzüntülerini dile getiren geliştirici ekip zarardan etkilenen kullanıcılar için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre ekip tarafından yeni ALBT tokenları basılacak ve etkilenen cüzdan adreslerine airdrop olarak gönderilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!