Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Analist Bu Seviyeye Dikkat Çekti ve Açıkladı: Bitcoin Rallisi Bitti Mi?

Japonya merkezli kripto para borsası Bitbank’ın deneyimli analisti Yuya Hasegawa, Bitcoin’de (BTC) yaşanan yükselişin enflasyon verileri ile teyit edilmediğini bu nedenle fiyatın ivmesini kaybettiğini öne sürdü.

Yuya Hasegawa yakın tarihte CNBC ile dikkat çeken analizlerini paylaştı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) son faiz artırımından sonra Bitcoin fiyatının 24 bin dolar seviyesini yukarı yönlü kırmasına fakat o seviyenin üzerinde kapanış yapamamasına işaret eden analist, yükseliş ivmesinin kaybedilmek üzere olduğunu söyledi.

Bitcoin fiyatı çarşamba günü 24 bin dolara yükseldi ancak üzerinde kapanış yapamadı. Dolayısıyla yükseliş ivmesini kaybetmek üzere gibi görünüyor.

Öte yandan FED‘in son toplantısındaki dikkat edilmesi gereken ayrıntıları dile getiren Hasegawa, enflasyonun yavaşlıyor görünmesine rağmen birkaç ay öncesine kıyasla çok bir şeyin değişmediğini vurguladı. FED tarafından belirlenen enflasyon hedefinin %2 olduğunu hatırlatan analist, bu hedefin gerçekleştiğini söylemek için sağlam kanıtlara ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

Öte yandan analistler mevcut yükseliş trendine rağmen kripto para piyasasının henüz bir boğa rallisine hazır olmadığını ve fiyatların en az bir kez daha geri çekilebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!