Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Trader Binance Davasını Yorumladı: Sıradaki Hedef Ripple Mı?

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, iki buçuk yıldır devam eden ABD Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) ve Ripple (XRP) arasındaki davanın kripto para topluluğu için olumsuz sonuçlanabileceğine dair ifadelerde bulundu.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Binance’e açtığı dava hakkında bir gönderi paylaşan Brandt, devrilecek sıradaki domino taşının Ripple olabileceğini ifade etti. Ripple topluluğu, bu paylaşımı ardından Brandt’e sert eleştirilerde bulundu. Brandt, söz konusu gönderide bu davanın Binance için beklendik bir durum olduğunu belirtirken “adalet adalettir” ifadesini kullandı:

Bunun Binance’in başına gelmesi an meselesiydi. Adalet adalettir. Peki Ripple devrilecek bir sonraki domino taşı mı olacak?

İki buçuk yıldır devam eden dava SEC tarafından Ripple’a karşı açılmıştı. Davanın temelinde, Ripple’ın kayıt dışı menkul kıymet hizmeti vermesi yer alıyor. Eğer özellikle XRP’nin bir menkul kıymet olduğuna karar verilirse ya da iki buçuk yıl sonra başka bir dava da CFTC tarafından açılırsa bu durum kripto para camiası için yıkıcı bir etki yaratabilir.

Bununla birlikte bir finansal ürünün menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu noktasında uzun süredir kullanılan Howey testi, Bitcoin dışındaki varlıkların menkul kıymet olduğuna işaret ediyor. Bu test para yatırımı, ortak girişim, makul kar beklentisi ve üçüncü tarafların emeği olmak üzere 4 önemli faktörü göz önünde bulunduruyor. Özellikle son dönemdeki dava dosyalarında kullanılan ifadelerin, net olarak Howey testini vurgular nitelikte olduğu göze çarpıyor.

Uzmanlara göre yaşanan son gelişmeler uzun süredir devam eden Ripple davasına şekil verebilir. Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olarak tanımlandığı yerde Ripple’ın da aynı kefeye konulması regülatör kurumlar tarafından uygun görülürse, sonuç Ripple için potansiyel bir hüsranı tetikleyecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!