Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Üçe Katladı: Dent Nedir?

Dent (DENT) fiyatı bir haftada üçe katladı. Peki Dent ve DENT token nedir?

Dent (DENT); yıllık grafikte yüzde 7.958, aylık grafikte yüzde 568, haftalık grafikte yüzde 163 oranında değer kazandı. Günlük bazda yüzde 56 oranında yükselen DENT, Ocak 2018’de gördüğü 0,10 dolarlık ATH’den henüz uzak.

840 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan DENT’in günlük işlem hacmi 317 milyon dolar seviyesinde.

dent-token
Kaynak

Dent ve DENT token nedir?

Ethereum ağı üzerine kurulan Dent, kullanılmayan mobil verilerin ihtiyacı olan kişilere ulaştırılmasını amaçlar. Dent, standart SIM kart kullanımının önüne geçmeyi hedefleyerek eSIM olarak adlandırılan dijital SIM teknolojisinin küresel çapta yaygınlaştırılmasını vizyon edinmiştir. 

Dent, eSIM ile tek operatör üzerinden 80 ülkede internet bağlantısı sağlandığını belirtmektedir. Kullanıcılar, eSIM uyumlu cihazlarla Dent Teams adlı uygulama ile ücretsiz mobil veri paylaşımı yapabilmektedir. Dent App aracılığıyla ise yüksek ücret ödemeden telefon görüşmeleri yapılabildiği söylenmektedir.

Dent, mobil verileri bir emtia gibi kendi borsası olan Dent Exchange’de alım-satıma sunmaktadır. Borsa, Türkiye dahil olmak üzere 40’tan fazla ülkede kullanılabilir. Borsadaki alım-satım işlemlerinde DENT token kullanılmaktadır. Dent’in ortakları arasında; Samsung Blockchain, GSMA, MEF, Telecom Infra Project, bunq, Enterprise Ethereum Alliance ve G+D Mobile Security bulunmaktadır.

Ağın yerel tokenı olan DENT; eSIM’e yeni kayıt yaptıranlara ödül olarak verilir. Aynı zamanda kullanıcılar pazaryerinde alım-satım yapmak için DENT kullanabilirken; oyun oynayarak, anket yaparak, uygulamayı her gün kullanarak da DENT kazanabilirler. Madenciliği olmayan token, borsalardan temin edilebilir.

DENT’in toplam arzı 100 milyar olurken dolaşımdaki arzı 92 milyardır. DENT’i listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, HitBTC, Upbit, KuCoin, LATOKEN, Uniswap, WazirX, Atomars, OKEx, Omgfin sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!