Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank, Instagram’ın Desteğiyle NFT’lerin Ana Akım Haline Gelebileceğini Düşünüyor

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Alman Deutsche Bank, Instagram’ın platforma NFT desteği eklemesiyle birlikte NFT’lerin ana akım haline gelebileceğini düşünüyor.

Deutsche Bank, 27 Mart tarihinde yayınladığı bir araştırma raporunda Instagram’ın sahip olduğu geniş kitlesine NFT’ler sunmaya başlamasıyla genel NFT pazarının güçlenebileceğini söyledi.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, mart ayının başlarında şirketin yakın gelecekte NFT’leri Instagram’a getirmek için çalıştığını söylemişti.

Banka, Instagram’ın NFT satın alma ve satma sürecini basitleştirerek pazara giriş engellerini azaltacağını belirtti. Ayrıca platformun güçlü küresel marka tanınırlığının NFT’leri meşrulaştırmaya yardımcı olacağını ve bunun da geniş kitleler tarafınca satın alım sürecinde yaşanan şüpheleri ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Banka, Instagram tarafından başlatılacak bir NFT pazar yerinin yoğun ilgi göreceğine yer verdiği raporda tipik NFT pazar yeri ücretlerine, kullanıcı penetrasyonuna ve ortalama işlem değerlerine ilişkin varsayımlara dayanarak Instagram’da geniş bir NFT pazarının kullanıma sunulmasının, şirkete yıllık 8 milyar dolara kadar net gelir sağlayabileceğine yönelik tahminde bulundu.

Raporda, diğer internet şirketlerinin de dijital varlıkları benimsemek için adımlar attığına ve eBay (EBAY), Twitter (TWTR) ve Snapchat’in (SNAP) bir dereceye kadar NFT’leri dahil edebileceğine yer verildi.

Ayrıca 2020 yılında görülen yaklaşık 95 milyon dolarlık toplam hacme oranla geçtiğimiz yıl yaklaşık 250 kat artış yaşayarak 25 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan NFT pazarının, şu anda “hiper büyüme” içerisinde olduğu belirtildi.

NFT’ler için pazar fırsatının çok büyük olduğunu söyleyen Deutsche Bank, sanat, koleksiyon ve kumar gibi kategoriler tarafından yönetilen Toplam Kullanılabilir Pazar’ın (TAM) 1 trilyon doların üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!