Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Börse, Blockchain Tabanlı Menkul Kıymet Platformunda ”Ciddi Gelişme” Kaydetti

29 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Almanya’nın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan Deutsche Börse, blockchain tabanlı menkul kıymet ödünç verme platformu ile ilgili ”ciddi gelişme” kaydetmeye devam ediyor.

Platform Alman menkul kıymet borsası ile, Lüksemburg tabanlı bir blockchain likidite yönetim platformu olan HQLAx ile ortaklaşa geliştirilmekte. Yapılan basın açıklamasına göre bu tarihe kadar altı banka, söz konusu blockchain tabanlı menkul kıymet platformuna katılma talebinde bulundu ve ”kendi bağlanabilirlik süreçlerini” başlattı.

Platform henüz piyasaya çıkmadı ve yapılan planlara göre 2019 yılının ilk yarısı içerisinde aktif olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Borsa konu hakkında yaptığı açıklamada piyasaya çıkmak için gerekli bütün yasalarla ve düzenlemelerle ilgili kuralların ve işlemlerin yerine getirileceğinin de garantisini verdi. Deutsche Börse ilk olarak blockchain tabanlı menkul kıymet platformu planlarını 2018 yılının Mart ayında duyurmuş ve o tarihlerde HQLAx ile ortaklık imzaladığını açıklamıştı. Kurumsal düzeyde blockchain hizmeti sağlayan R3’ün Corda platformunu kullanacak olan Deutsche Börse, ülke içerisinde ciddi bir büyüklüğe sahip olması nedeniyle blockchain konusunda ve kendi sektöründe bir öncü olabilir.

Deutsche Börse’nin blockchain girişimlerinden sorumlu yöneticisi Jens Hachmeister, blockchain teknolojisinin özellikle menkul kıymet finansmanı konusunda verimliliği arttırdığını ifade etti. Üst düzey yönetici bunun yanı sıra şirketin hizmet verdiği diğer alanlarda da dağıtık defter teknolojilerini kullanmaya başlayacağını ve yeni gelişmelerin kapıda olduğunu aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment