Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Banka, Ünlüleri Kullanan Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

Bankacılık devi Santander tarafından yapılan araştırmaya göre ünlülerin ismi kullanılarak yapılan kripto para dolandırıcılıkları gitgide çoğalıyor.

Dolandırıcılar, kripto para yatırımcılarını reklamlarda ünlülerin isimlerini kullanarak kandırmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık’taki Santander tarafından yapılan çalışma, bu gibi vakaların sayısının 2021’in son çeyreğinden 2022’nin ilk çeyreğine kadar yüzde 61 oranında arttığını gösteriyor.

Ayrıca bu vakalarda kurbanlardan çalınan ortalama para miktarı, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 65 artıp, 11 bin 872 sterline yükseldi.

Santander Birleşik Krallık’ta Dolandırıcılık Riski Yönetim Müdürü olan Chris Ainsley, “Ünlülerin desteği ile yapılan kripto para dolandırıcılıklarında endişe verici düzeyde bir artış var. Bu gibi durumlarda sosyal medyada insanların tanıdığı yüzleri kullanıp, insanlardan bazen hayat değiştirmeye yetecek miktarlarda para çalıyorlar.” dedi.

Santander, global bankacılık devi Banco Santander’a bağlı şekilde, Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteriyor. 2021 sonu itibarıyla Banco Santander’ın 153 milyon müşterisi bulunuyor.

Santander’ın tahminlerine göre bu gibi dolandırıcılık vakalarının hacmi, bu şekilde büyümeye devam ederse yıl sonuna kadar 2021’e kıyasla yüzde 87 oranında artmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!