Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisi Kötü Hava Koşulları Nedeniyle Milyonlarca Dolarlık BTC Sattı

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden Riot Platforms, Teksas’ta yaşanan kötü hava şartları nedeniyle madencilik gücünde kayıplar yaşarken ocak ayında ürettiği BTC’lerin yaklaşık %95’ini sattı.

Riot Platforms tarafından yapılan yakın tarihli bir açıklamada, son haftalarda Teksas’ta yaşanan kötü hava koşullarına ve bu durumun madencilik faaliyetleri üzerindeki negatif etkisine yer verildi. Ocak ayında 740 BTC üreten şirket, olağanüstü koşullar nedeniyle bunların 700 tanesini sattı. Ayrıca şirket, Whinstone tesisindeki iki binanın aralık ayında Teksas’ta sıfırın altında sıcaklıkların yaşandığı günlerde hasar gördüğünü bildirdi.

Bununla birlikte yapılan açıklamada, Teksas’taki operasyonlarında kullanılan 17.040 teçhizatın eyaletteki “şiddetli kış havası” nedeniyle çevrim dışı olduğunu bildirdi.

Öte yandan ocak ayı aralık ayına kıyasla daha sakin geçtiği için madencilik firması bir önceki aya kıyasla ocak ayında %12 daha fazla BTC üretti. Bu üretimin sonucunda yaklaşık 17 milyon dolar değerinde 740 BTC elde eden şirket, hem yaşanan hasarları karşılamak hem de piyasa fırsatlarını değerlendirmek için bu üretimden elde edilen 700 BTC‘yi direkt olarak sattı.

Yaklaşık 14 milyon dolara denk gelen getiren bu satış, çıkarılan Bitcoin’lerin %94‘ünü temsil ediyor. Son raporlara göre 31 Ocak itibariyle şirketin elinde 6.978 BTC bulunuyor.

Hashrate hedefleri ertelendi

Bitcoin madencisi Riot, aralık ayında ABD’yi vuran ve madencileri çevrim dışı bırakan kış fırtınasından kaynaklanan hasar nedeniyle ilk çeyrek için belirledikleri 12,5 EH/s hashrate hedeflerini karşılamada bir gecikme olacağını söyledi.

Riot CEO’su Jason Les hashrate hedefleri konusunda yaptığı açıklamada yaşanan şiddetli kış koşullarını öne sürdü ve şu detaylara yer verdi:

Aralık ayı sonlarında Teksas’ta yaşanan şiddetli kış fırtınaları sırasında F ve G Binalarındaki boru tesisatının bazı bölümleri hasar gördü. Bu hasarın bir sonucu olarak, daha önce açıkladığımız 2023 yılının ilk çeyreğinde toplam hash hızı kapasitesinde 12,5 exahash değerine ulaşma hedefimizin ertelenmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!