Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisi Üretim Miktarını ve Çinli Şirket ile Büyük Anlaşmayı Açıkladı!

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden Riot Platforms, ikinci çeyrekte en yüksek işlem gücüne çıkarak 1.775 BTC ürettiğini açıkladı. 

Riot Platforms 9 Ağustos tarihinde web sitesi üzerinde 2023 yılının ikinci çeyreğine dair finansal raporlarını yayınladı. Riot Platforms, üç ayda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %92 daha düşük zarar bildirirken 52,3 milyon dolar değerinde 1.775 BTC ürettiğini duyurdu.

Madencilik şirketi, bu çeyrekte 27,7 milyon dolar net zarar bildirdi. Bu zararın geçtiğimiz çeyrek beyan edilen zarardan %51,43 önceki yılın aynı çeyreğinde açıklanan zarardan ise %92 daha düşük olduğu kaydedildi.

Şirket bunun yanı sıra bu çeyrekte toplamda 76,7 milyon dolar gelir kazandı. Bu gelirlerin 49,7 ile en büyük payını Bitcoin madenciliğinden elde eden gelirler oluştururken pastanın en büyük ikinci dilimini şirketin mühendislik faaliyetleri yarattı.

Şirketin Bitcoin madenciliğinden elde ettiği gelirler, geçtiğimiz çeyreğe göre %3,54 geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise %8 artış gösterdi.

Riot Platforms, bu çeyrekte Bitcoin üretimini %27 artırdıklarını ancak düşük seyreden Bitcoin fiyatları ile üretimdeki artışın birbirini dengelediğini belirtti.

Öte yandan şirketin elektrik kesintilerinden kazandığı enerji kredisi ise bu çeyrekte 13,5 milyon dolar olarak kaydedildi. Riot Platforms, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %136 daha fazla enerji kredisi elde etti.

Nihayetinde şirketin gelirleri 84,6 milyon dolarlık analist tahminlerinin altında kalsa da hisse başına düzeltilmiş kayıp, 0,17 dolar ile 0,20 dolarlık tahminlerin üzerinde geldi.

Çinli MicroBT ile 66 bin cihazlık anlaşma

İşlem gücü kapasitesi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,7 EH/s’e ulaşan Riot Platforms, işlem gücünün 2024 ikinci çeyreğine kadar 20,1 EH/s seviyesine 2025’te ise 35,4 EH/s seviyesine ulaşmasını bekliyor.

Strong Visibility on Growth Plan through 2025

Şirketin işlem gücüne dair artış projeksiyonu Çinli madencilik teçhizat üreticisi MicroBT ile yaptığı uzun vadeli madencilik alım anlaşmasına dayandı. Riot Platforms, 26 Haziran 2023’te 7,6 EH/s işlem gücüne sahip madencilik cihazı almak için MicroBT ile anlaşma yaptığını duyurdu

Şirket ayrıca aynı koşullar altında ekstra 66.560 adetlik M56S++ model madencilik cihazı almak için bir opsiyon aldığını da duyurdu. Bu opsiyonun kullanılması durumunda ana işlem güçlerine 15,3 EH/s’lik ekstra bir güç ekleneceğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!