Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Yatırımcısının Davasında Dolandırıcılık Boyutu 3 Milyara Çıktı!

New York Başsavcısı, Gemini Earn programı kapsamında Digital Currency Group’a (DCG) açılan dolandırıcılık davasını 3 kat genişletti.

New York Başsavcısı Letitia James, Digital Currency Group ve Gemini’ye yönelik dolandırıcılık davasını genişletme kararı aldı. Başsavcı James, ilk suçlamada Gemini Earn programı kapsamında 1 milyar dolarlık yatırımcı mağduriyeti olduğunu belirtse de araştırmaların sonucunda bu miktarın 3 milyar dolar gibi daha geniş kapsamlı olduğunu fark ettiklerini belirtti:

İlk dava büyük ölçüde Gemini Earn yatırım programına katılan perakende yatırımcıların kayıplarına odaklanırken, daha fazla şikayet yapıldıkça, dolandırıcılığın karmaşık doğasının, paralarını doğrudan DCG’nin bağlı kuruluşu Genesis’e yatıran diğer yatırımcıları da dolandırdığı anlaşıldı

Öte yandan DCG’nin yatırımcılarına finansal getiriler konusunda yalan söylediğini belirten Başsavcı James, dolandırıcılığın boyutunun görünenden çok daha büyük olduğunu söyledi

Aylarca süren yanlış vaatlerin ardından perdeyi araladık ve DCG’nin yatırımcılara yalan söylediğini ve onları milyarlarca dolar dolandırdığını ortaya çıkardık” dedi. Dolandırıcılık ve aldatma o kadar geniş kapsamlıydı ki, birçok kişi daha benzer zararları bildirmek için öne çıktı.

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan toplu iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki Genesis, müşterileri için para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve ardından iflas başvurusunda bulunmuştu.

Bir DCG sözcüsü ise bu iddialara karşı çıkarak davanın sonucunda firmanın ve CEO’su Barry Silbert’in kazanacağını ifade etti. Digital Currency Group geçtiğimiz yıl yaz aylarında, alacaklılarla %79 ile %90 civarında bir geri ödeme için prensipte bir anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!