Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsa, İki Yıl Sonra Yeniden Binance’nin Önüne Geçti

Dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından Chicago Ticaret Borsası (CME), iki yıl aranın ardından yeniden Binance’nin önüne geçti.

CME, piyasada hafta boyunca yaşanan hareketliliğin ardından vadeli işlem borsaları arasında zirveyi çekti. CoinGlass verilerine göre borsadaki açık pozisyonların değeri son 24 saat içinde %4 artarak yaklaşık 4,07 milyar dolara çıktı.

%24,7’lik pazar payına ulaşan CME karşısında Binance’deki açık pozisyonların değeri %7,8 azalarak 3,8 milyar dolara geriledi.

Geçtiğimiz gün Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında yaşanan değişim, yüz milyonlarca dolarlık pozisyonun likidasyonuna yol açtı. Piyasa genelindeki açık pozisyonların toplam değerinde 2 milyar dolarlık bir düşüş oldu. Binance’deki yatırımcılar, CME’dekilere göre daha çok etkilendi.

BlackRock tarafından iShares Ethereum Trust için yapılan kayıtla birlikte Bitcoin fiyatı önce son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 38.000 dolara çıktı, daha sonra yeniden 37.000 doların altına indi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, CME’nin gerisinde kalmalarıyla ilgili olarak, “ABD’deki kurumların kriptoya yönelik harekete geçtiğini” dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!