Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Döviz Firması, 2,3 Milyon Dolarlık Bitcoin Fidyesi Ödedi!

İngiltere’nin en büyük döviz alım satım firmalarından birisi olan Travelex, yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre fidyecilere 2,3 milyon dolarlık Bitcoin ödemesi yapmış. Adını vermek istemeyen Travelex yetkililerinden birisinin basına sızdırdığı bilgilere göre, yeni yıl arifesinde yapılan saldırıda Sodinokibi yönteminin kullanıldığı biliniyor.

Saldırıda firmanın en temel hizmetlerinden bazılarının kullanılamaz hale geldiği ve iki hafta içerisinde sadece bunların çok küçük bir kısmının eski haline getirilebildiği belirtildi.  Saldırganların saldırıyı yapmadan önce 6 ay boyunca yavaş yavaş şirketin altyapısına sızdığı ortaya çıktı.

Travelex Kullanıcıları Risk Altında

Saldırganlar ağa sızdıktan sonra 5GB’lık değerli bilgileri de çaldılar ve sadece fidye yazılım değil, aynı zamanda özel bilgilerin de erişime açılması ile tehdit ettiler. Travelex de bu saldırılar sonrasında 2,3 milyon dolarlık Bitcoin fidye ödemesi yapmayı kabul etti ve sistemi eski haline getirdi.

Buna rağmen çalınan verilerin kopyalanıp kopyalanmadığı hakkında bir bilgi yok ve Travelex kullanıcılarının bilgileri şu an için saldırganların elinde olabilir. Fidye yazılımlar sayesinde özellikle 2019 yılında milyonlarca dolarlık gelir elde eden saldırganların, yakın zaman içerisinde durmayacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment