Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsası, Kapılarını Çinli Yatırımcılara Mı Açtı?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bybit, birçok borsanın uzak durduğu Çin pazarına girmiş olabilir.

İddialara göre Bybit, Çin’deki kullanıcılar için kayıt olma ve kimlik doğrulama hizmeti vermeye başladı.

Yasaklı ülkeler arasında değil

Çin anakarasındaki kullanıcılar, Bybit’in müşterini tanı (KYC) süreci kapsamında kimlik kartlarını, pasaportlarını, ehliyetlerini ya da oturma izinlerini kullanabiliyor.

Bybit’in hizmet kullanım şartlarında yer alan bilgilere göre Çin, borsanın kısıtlama getirdiği ülkeler arasında yer almıyor.

Burada, “Bybit, hizmetlerini ve ürünlerini Birleşik Devletler, Birleşik Krallık, Hong Kong, Singapur, Kanada, Kuzey Kore, Küba, İran, Özbekistan, Rus kontrolündeki Ukrayna bölgeleri, Suriye ya da kendi takdirimize göre hizmetlerimizi zaman zaman durdurma kararı alabileceğimiz diğer yerler dahil olmak üzere bazı yargı alanlarında sunmamaktadır” deniyor.

Hong Kong pazarından çekilmişti

Bybit, kendisine bağlı olan Spark Fintech Limited ile Hong Kong’da sanal varlık ticaret platformu olarak hizmet verebilmek için bu yılın başında lisans başvurusunda bulundu. Şirket, bu başvurusunu sonradan geri çekti.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Çin anakarasına hizmet veren şirketlerin Hong Kong’da faaliyet göstermesine izin vermeyeceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!