Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Madencilik Firmasının Hisseleri Dip Yaptı!

Kripto paralarda yaşanan düşüşler sonrasında birçok şirket zor durumda ancak aralarında Canaan madencilik firmasının da olduğu bazıları da, ekstra zorluklar ile baş etmek zorunda kalıyor.

Nasdaq borsasında işlem gören şirkete geçtiğimiz ay yatırımcılar bir dava açmıştı. Açılan davada şirketin finansal durum ile ilgili yalan beyanda bulunduğu iddia edilmişti.

Dünya genelinde en fazla Bitcoin madencilik ekipmanı üreten ikinci şirket olan Canaan’ın açılan davalar ve finansal yalan beyan suçlamaları ile başı dertte.

Kripto para sektöründe halka açılan ilk büyük madencilik şirketi olan ve geçtiğimiz yıl Nasdaq’da işlem görmeye başlayan firmanın hisseleri şu anda dip yapmış durumda.

Yatırımcıların da şirkete olan güveninin sarsıldığı belirtiliyor. Zaten halka açılma sürecinde en başından beri büyük zorluklar yaşayan Canaan, ilk olarak Hong Kong borsasında listelenmek istemiş ancak Hong Kong borsası, kripto para şirketlerine karşı sert bir tavır gösterdiği için bu listeleme gerçekleşmemişti.

Ardından Nasdaq’da listelenen ancak orada da istediği başarıyı yakalayamayan madencilik şirketinin yaşayacağı zorlukların, kripto para sektörüne de olumsuz etki etmesi muhtemel.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment