Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Piyasa Yapıcı Satışa Mı Başladı: Borsalara Milyonlarca Altcoin Yolladı, Fiyat Düştü!

Dev kripto para piyasa yapıcı ve ticaret şirketi Wintermute, borsalara 5 milyon dolarlık dYdX (DYDX) transfer ederken fiyatta %10’a varan gerileme görüldü.

On-chain analitik platformu Lookonchain 4 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Wintermute tarafından çeşitli borsalara 5,08 milyon dolar değerinde 2,6 milyon DYDX transfer edildiğini söyledi. Verilere göre Wintermute, paylaşımdan bu yana 63 bin DYDX daha transfer gerçekleştirdi.

Lookonchain, şirketin ilk olarak yaklaşık 22 saat önce transferlere başladığını bildirmiş ve satış yapıyor olabileceğini söylemişti. DYDX fiyatının söz konusu transferlerin ilk olarak başladığı andan bu yana %10‘a yakın değer kaybetmesi Lookonchain tarafından öne sürülen satış tezini güçlendirdi.

İlk başta yalnızca 650 bin DYDX transfer eden Wintermute, kısa sürede 5,3 milyon dolar değerinde 2,66 milyon DYDX aktardı. Toplamda 3,1 milyon DYDX’e sahip olan Wintermute, varlıklarının yaklaşık %90‘ını borsalara aktarmış oldu. Verilere göre Wintermute cüzdanında, şu an için 908 bin dolar değerinde yaklaşık 461 bin DYDX kaldı.

Coingecko verilerine göre DYDX, trasferler ile birlikte 2,14 dolar seviyesinden %10‘a yakın değer kaybederek 1,94 dolara kadar geriledi. Daha sonrasında %3’lük bir toparlanma yaşayarak 2 dolar seviyesine yükselen DYDX, yazım itibariyle 1,98 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!