Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Piyasa Yapıcılardan Bitcoin Düşüşünde Borsalara Transfer: Fiyatı Mı Tuttular?

Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda yaşanan düşüş esnasında dev piyasaya yapıcıların borsalara yaptığı transferler dikkatlerden kaçmadı.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının geneli 11 Eylül günü kayda değer oranda geri çekilme yaşadı. Bitcoin gün içerisinde 25.800 dolar seviyelerinden 24.900 dolar seviyelerine %4‘e yakın düşüş yaşarken önde gelen piyasa yapıcılar Jump Trading, Wintermute ve Abraxas Capital borsalara milyonlarca dolar değerinde kripto para gönderdi.

On-chain analiz firması Arkham Intelligence tarafından sunulan verilere göre varlık yöneticisi Abraxas Capital iki işlemde kripto para borsası Bitfinex’e yaklaşık 22,5 milyon dolar değerinde 14.130 Ethereum (ETH) aktardı. Bu işlemi takiben bir diğer piyasa yapıcı Jump Trading, tek işlemle Binance’e 5,9 milyon dolar değerinde yaklaşık 236 Bitcoin (BTC) gönderdi.

Benzer bir işlem de Wintermute cephesinden geldi. On-chain analiz platformu Lookonchain’e göre Wintermute, kripto para piyasasında yaşanan düşüşe paralel olarak Binance’e yaklaşık 3,3 milyon dolar değerinde 4,35 milyon Arbitrum (ARB) yatırdı.

Söz konusu devasa transferlerin ardından Bitcoin’de TSİ gece saatlerinde yaşanan sert yükseliş merak uyandırdı.

Piyasa yapıcılardan yapılan transferlerin fiyatı tutmak adına yapıldığı düşünülüyor. Öte yandan olası daha fazla düşüşten kaçınmak isteyen piyasa yapıcıların ellerindeki varlıkları satmak için borsalara aktardığı da tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!