Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket Airdroplar ile Anılan Kripto Para Projesine 100 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

Kripto para dünyasının aktif yatırımcılarından Andreessen Horowitz (a16z), likit restaking platformu EigenLayer’a yatırım yaptı.

Yönetimi altında 35 milyar dolar değerinde varlık bulunduran a16z, EigenLayer’a 100 milyon dolar yatırım yaptı.

Restaking kavramı, son haftalarda kripto para dünyasının en popüler trendlerinden biri haline geldi. EigenLayer, Ethereum’da staking yapan kullanıcıların bu coinleri Ethereum ekosistemindeki daha farklı protokollerde de kullanarak getiri elde etmesini sağlıyor.

EigenLayer’ın kurucusu Sreeram Kannan, “Buradaki fikir şu ki Ethereum’da staking yaptığınızda Ethereum ağındaki düğümleri düzgün şekilde çalıştıracağınızın sözünü vermiş oluyorsunuz. Restaking’de aynı Ethereum’u alıp, diğer ağları da doğrulayacağınıza yönelik ek sözler veriyorsunuz.” dedi.

EigenLayer, geçen yılın mart ayında Blockchain Capital öncülüğünde 50 milyon dolar yatırım almıştı.

EigenLayer, henüz kendi kripto parasını çıkarmadı. Ancak platformun kullanıcıları, yaptıkları işlemler karşılığında EigenLayer puanı kazanabiliyor. Bazı analistler, bu puanların gelecekte düzenlenebilecek olası bir airdrop için kullanışlı olabileceğini tahmin ediyor.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre ise Kannan, henüz bir kripto para çıkarmak gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!