Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DForce Hackerı Çaldığı Kripto Paraları İade Etti

Merkezsiz finans (DeFi) projelerinden dForce bu hafta sonu büyük bir saldırıya uğradı. Lendf.me’nin cüzdanından toplamda 25 milyon dolarlık Bitcoin ve Ether çalan hacker birçok kişiyi şaşkına uğrattı.

Bu hacker çaldığı paranın 2.79 milyon dolarlık kısmını dün dForce’a iade etti. The Block’un aktardığı bilgilere göre hacker bugün geri kalan 22 milyon dolarlık kısmı da iade etti. Bu hacker dForce’un cüzdanından 25 milyon dolarlık kripto para çalmıştı ama kendisinin dForce’a iade ettiği koinlerin toplam değeri 24 milyon dolar civarında. Bunun sebebi ise kendisinin bazı kripto paraları iade etmemiş olması değil, bu kripto paraların değer kaybetmiş olması.

Neden İade Etti?

The Block’un aktardığı bilgilere göre hackerın bu kripto paraları neden iade ettiği henüz bilinmiyor. Fakat neden iade etmiş olabileceğine dair bazı tahminler var.

Saldırıyla ilgili paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz üzere bu hacker Lendf.me’nin cüzdanını boşaltmak için imBTC’yi kullandı. Hacker daha sonra merkezsiz bir borsa olan 1inch.exchange’e 250 bin dolarlık PAX tokenı gönderdi.

Fakat 1inch.exchange’in CEO’su Sergej Kunz’un açıklamalarına göre bu hacker borsaya para gönderirken platformun IPFS tabanlı ön yüzü kullanmayıp direkt web tabanlı formatını kullandı. Cointelegraph’ın haberine göre hacker böyle yaparak aslında kendi kimliğine dair bir ipucu vermiş oldu. Bu hackerın kim olduğu hala bilinmiyor ama kendisinin borsadaki işlemlerini Çin’deki bir IP adresinden yaptığı ve Macbook kullandığı biliniyor.

Lendf.me ekibi bu bilgiler ışığında hackerla iletişime geçerek “kendileriyle iletişime geçmesini” istediler. Görünüşe göre hacker, kimliğinin ifşa olmasından korkup çaldığı paraları iade etmeye karar verdi.

Lendf.me’nin mesajı: “Kendi iyiliğin için bizimle iletişime geç.”
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment