Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diginex CEO’su: Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 175 Bin Dolar Olabilir

Diginex CEO’su Richard Byworth, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 175 bin dolara kadar çıkabileceğini öne sürdü. Byworth, Bitcoin rallisinin daha yeni başladığını söyledi.

Nasdaq’da listelenen dijital varlık hizmet şirketi Diginex CEO’su, Bloomberg’e konuk oldu. CEO Richard Byworth, ABD’nin içinde bulunduğu ekonomik durumun Bitcoin fiyatı üzerine büyük bir etkisi olduğunu savundu.

Arz sıkıntısı büyük

Byworth; Fed’in para basması, ekonominin büyümemesi, işsizlik oranı, trilyon dolarlık borç gibi sebeplerin Bitcoin’e olan talebi yükselttiğini ifade etti. Bu durum, aynı zamanda BTC için bir arz sıkıntısı da yaratıyor. 

Özellikle sahaya kurumsal şirketlerin girmesi, arz problemini daha da artırdı. Byworth’e göre; Microstrategy, Tesla, Square ve Meitu şirketlerinin aldığı Bitcoin, BTC’nin yıllık arzının %40’ını oluşturuyor. Bu şirketlerin yüklü miktarda satın alım gerçekleştirmesi ise sadece birkaç ay sürdü.

“İşte bu rallinin ilk aşaması. İşler daha da kızışacak.”

Neden 175 bin dolar?

Diginex CEO’su, şirket olarak yaptıkları hesaplamalarda 175 bin dolarlık hedefin mevcut gidişata göre uygun bir sayı olduğunu dile getirdi. Ona göre, bu hesaplamada kilit rolü üstlenen kurumsal şirketler oldu. Aynı zamanda bazı hedge fonları ve tahvil piyasasından bazı şirketlerin kripto para alanına kaymaya başladıklarını belirtti.

“İnsanlar şunu sormaya başladı: Bitcoin nasıl oluyor da altından daha iyi bir değer deposu olabiliyor?”

Bitcoin’in dolaşımdaki arzının 18.6 milyon olduğuna değinen CEO, “Muhtemelen ekim ayının sonunda bir rekor göreceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!