Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diginex CEO’su: FED, Bitcoin’in Ekmeğine Yağ Sürecek

ABD Federal Rezerv geçtiğimiz aylarda ABD ekonomisine trilyonlarca dolarlık katkı sağladı ve parasal genişleme konusunda tarihi bir rekor kırdı. Zaten kötü bir durumda olan ABD ekonomisi, Koronavirüs’ün de dünya sahnesinde yerini alması ile beraber tam anlamıyla paramparça oldu.

FED ve ABD Senatosu da yaklaşık olarak 9 trilyon dolarlık likidite sağlayarak ekonomiden kalanları ayakta tutmaya çalıştı. Bu durum ilk aylarda Altın fiyatlarına katkı sağlasa da Hong Kong merkezli dijital finans hizmetleri şirketi Diginex‘in CEO’su Richard Byworth söz konusu gelişmenin artık Bitcoin yatırımcılarını ilgilendirmeye başladığını belirtti.

FED ve ABD, Bitcoin’i Yükselişe Hazırlıyor

Byworth’a göre FED’in enflasyon oranlarını arttırmasına sebep olan planları ve hareketleri, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri ile Bitcoin için yıllardır beklenen fırsatı yaratabilecek. Byworth politik belirsizliğin, sınırsız itibari para basmanın ve finans çarklarının teker teker kırılmasının yakında Bitcoin’in değerini daha da ortaya çıkartacağını vurgulamakta.

Trump’ın yeniden seçilmek için para basmayı durdurmak istediğini belirten CEO, FED’in ise buna karşı çıkacağını ve işlerin iyice çığırından çıkabileceğini düşünüyor. Bitcoin ise daha önce ABD ve İran arasındaki gerginlik anında olduğu gibi bunu fırsata çevirip ciddi bir yükseliş elde edebilir.

FED önümüzdeki yıllarda faiz oranlarını uzun bir süre sıfır noktasına yakın tutmak istediğini belirterek enflasyonun yükseleceğine dair sinyal de vermişti. Sınırlı arza sahip Bitcoin ise böyle bir ortamda yatırımcıların aradığı yegane çözüm olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment