Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DCG Bitcoin Fonuna 250 Milyon Dolar Yatırabilir

Grayscale Investments’ın bağlı olduğu Digital Currency Group, Grayscale’in Bitcoin fonuna 250 milyon dolarlık yatırım yapabileceğini açıkladı. Şirket, Bitcoin fonuna (GBTC) yatırım yaparken nakit rezervini kullanacak.

2015’te kurulan ve 35’den fazla ülkede faaliyet gösteren Digital Currency Group, Grayscale Bitcoin Trust’a yatırım yapabileceğini duyurdu. Kısaca DCG olarak bilinen grup; bünyesinde Genesis, Grayscale Investments gibi şirketleri barındırıyor.

250 milyon dolar yatırabilir

Yönetimi altında 35.1 milyar dolarlık Bitcoin barındıran Grayscale, Bitcoin özelinde dünyanın en büyük yatırım ürününü kontrol ediyor. Digital Currency Group, Grayscale Bitcoin Trust’a 250 milyon dolarlık yatırım yapabilir.

DCG, GBTC’ye yapılacak yatırım miktarının değişiklik gösterebileceğini açıkladı. Digital Currency Group, 250 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlasa da sayı bundan daha düşük olabilir. Şirketin ne zaman, ne miktarda GBTC alacağı; “nakit rezervine, GBTC fiyatına ve piyasa koşullarına” göre belirlenecek.

Grayscale’in primi, birkaç gün önce tarihin en düşük seviyesine gerilemişti. 10 Mart itibarıyla, hissenin değeriyle piyasa fiyatı arasında -%3,3’lük bir fark bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!