Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Apple CEO’su Tim Cook’u Kullanıp Kripto Para Çalıyorlar!

Apple CEO’su Tim Cook’un deepfake görüntüleri, 9 Eylül’de Apple’ın en yeni iPhone modellerini tanıttığı “Glowtime” etkinliği sırasında YouTube’da sahte kripto dolandırıcılığı canlı yayınlarında kullanıldı.

Yapay zeka tarafından oluşturulmuş sahte Tim Cook, izleyicilere Bitcoin, Ethereum, USDT veya Dogecoin göndererek, yatırılan miktarın iki katını geri alacaklarını vaat etti. Bu tür dolandırıcılık videoları, kullanıcılara “para ikiye katlama” vaadi sunarken, gerçekte dolandırıcılar tüm fonları kendilerine alıyor.

Sahte yayınlardan biri, doğrulama işaretine sahip “Apple US” adında bir YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirildi ve bazı yayınlar yüz binlerce görüntüleme aldı. Ancak, bu izlenmelerin çoğunun, yayını daha güvenilir göstermek için kullanılan botlar tarafından oluşturulduğu düşünülüyor.

YouTube’un destek ekibi, kullanıcıları bu tür videoları rapor etmeye çağırarak durumu kabul etti. Şu an itibarıyla sahte videolar kaldırıldı ve ilgili hesaplar kapatıldı. Ancak, YouTube henüz bu dolandırıcılıklar hakkında resmi bir yorum yapmadı.

Deepfake dolandırıcılıkları artıyor

Son dönemde, sahte deepfake videoları kullanan dolandırıcılık girişimleri giderek artıyor. Haziran ayında, Avustralya’nın önde gelen yayıncılarından Seven Network, YouTube haber kanalının ele geçirilmesiyle Elon Musk’ın deepfake videoları aracılığıyla kripto dolandırıcılıklarına maruz kaldı. Aynı dönemde, SpaceX’in Starship roketinin son lansmanı sırasında yine Musk’ın deepfake görüntüleri ile YouTube üzerinden kripto dolandırıcılığı girişimleri yapıldı.

Yapay zeka teknolojileriyle üretilen içeriklerin neden olabileceği olumsuz etkiler giderek artan bir endişe kaynağı haline geldi. Dünya Ekonomik Forumu da 2024 “Küresel Riskler Raporu”nda yapay zeka teknolojilerinin potansiyel olumsuz sonuçlarını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!