Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Bitcoin’deki Kurumsal Satış Baskısı 56 Bin Doların Aşağısını Getirebilir!

Milyarlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) opsiyonu vade dolumuna yaklaşırken satış baskısı endişe yarattı.

Bitcoin fiyatı, 16 Ağustos’ta gerçekleşecek opsiyonların vadesi öncesinde, 56.000 dolar destek seviyesinin altına düşme riskiyle karşı karşıya kaldı. Eğer Bitcoin, bu tarihten önce 60.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başaramazsa, önemli bir aşağı yönlü volatilite yaşanabilir.

Yaklaşan kripto opsiyonlarının vadesinin dolması, Bitcoin üzerinde ciddi bir satış baskısı oluşturabilir. Deribit verilerine göre, 16 Ağustos’ta 1,4 milyar dolar değerinde Bitcoin opsiyonu vadesini dolduracak.

Bu durum, Bitcoin’in “maksimum acı noktası” olarak kabul edilen 60.000 dolar seviyesini kritik hale getiriyor. Bu seviyede, birçok opsiyon sözleşmesi değersiz hale gelecek.

1,4 milyarlık opsiyon birikti

Cointelegraph verilerine göre Bitcoin son 24 saat içinde %3,6’dan fazla değer kaybederek, 58.101 dolar seviyesine geriledi. Bu düşüş, 1,4 milyar dolar değerindeki opsiyonların vadesinin dolmasıyla birlikte fiyatın daha da dalgalı hale gelebileceğini gösteriyor.

Opsiyonların vadesine yaklaştıkça, kripto piyasasında genellikle daha fazla fiyat oynaklığı gözlemleniyor.

Ayrıca, ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan girişler, iki gün boyunca pozitif seyrettikten sonra, 14 Ağustos’ta yeniden negatif oldu. Farside Investors’a göre, bu tarihte net çıkışlar 81 milyon doları aştı. Bununla birlikte, olumlu Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verilerinin Bitcoin ETF’lerine olan girişleri artırabileceği düşünülüyor.

Bitfinex analistleri, CPI verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda, Bitcoin ETF’lerine daha fazla giriş olabileceğini ve bunun da fiyatı olumlu yönde etkileyebileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!