Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Twitter Hesabı Hacklenen Altcoin İçin Sahte Airdrop Paylaşımı Yapılıyor!

Merkeziyetsiz blockchain platformu VeChain’in (VET) sosyal medya hesabı siber saldırganlar tarafından ele geçirildi.

VeChain’in X hesabı kısa süre önde hacklendi. Hesabı ele geçiren saldırganlar 10 Ocak TSİ 15.30 sularında 500 milyon VET dağıtıldığına dair sahte bir gönderi paylaştı.

Söz konusu dolandırıcılık gönderisinde, çok bilinen bir yöntem olan “bize gönderdiğiniz tokenların karşılığında size iki katını geri göndereceğiz” ifadelerine yer verilirken “0x79D80” ile başlayan ve tamamen dolandırıcıların kontrolünde olan bir adrese yönlendirildi.

Yarım milyondan fazla takipçisi olan bu denli popüler bir hesap üzerinden yapılan paylaşımın detaylarında kullanıcılara ne kadar VET gönderirlerse karşılığında ne kadar VET alacaklarına dair hayal satan ifadelere yer verildi.

Kısa süre önce DeFi protokolü RocketPool’un (RPL) da X hesabını ele geçiren hackerler, ağın saldırı altında olduğunu ve varlıkların güvenliği için herkesin elindeki kripto paraları belirtilen adrese taşımalarını istemişlerdi.

Yatırımcıların hackerlar tarafından paylaşılan kripto para adresiyle hiçbir şekilde etkileşime girmemesi önem arz etmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!