Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Desteklediği DODO Nedir?

Binance’in Launchpool’a eklediği, bir haftada %169 oranında yükselen Dodo (DODO), 7,29 dolara kadar çıkarak ATH gördü. Peki Dodo ve DODO token nedir?

Dodo (DODO), haftalık bazda %201 oranında kazanç elde ederek 19 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. DODO’nun iki haftadaki artış oranı %305 olurken aylık kazancı %1483 olarak gerçekleşti. 24 saatlik zaman diliminde %14 oranında yükselen DODO token, yükseliş ivmesini sürdürüyor.

Gördüğü artışla birlikte piyasa değerini 692 milyon dolara çıkaran DODO, piyasa değeri sıralamasına göre 89. sırada konumlanıyor. DODO token, günlük bazda 539 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

dodo-token
Kaynak

Dodo ve DODO token nedir?

Çin merkezli bir likidite protokolü olan Dodo, 2020 yılında kullanıma sunuldu. Merkeziyetsiz olan Dodo, kendi geliştirdiği proaktif piyasa yapıcı (PMM) algoritmasını kullanır. PMM, otomatik piyasa yapıcı (AMM) algoritmasından farklı olarak kullanıcıların kaybını en aza indirmeyi ve yüksek likidite sağlamayı hedefler. Platform, likidite hizmeti olan SmartTrade’in kullanımına izin verir. Dodo, Crowdpooling olarak adlandırdığı likidite mekanizmasıyla likit havuzlar oluşturulmasını sağlar, fiyat konusunda kısıtlama yapmaz ve teknik çözümler sunar.

Ethereum blockchaini üzerine inşa edilen Dodo’nun yeni versiyonu olan v2, 22 Şubat itibarıyla Binance Smart Chain’de yayınlanacak. DODO token ise 18 Şubat’ta Binance Launchpool’a eklendi.

Dodo ekonomisinin temelinde DODO token yatar. Platform içerisinde söz sahibi olup onun yönetimine katılmak; platformda işlem yapmak için DODO kullanılır. Aynı zamanda DODO ile kullanıcılar ödül kazanabilir ve çeşitli avantajlardan yararlanabilir. 1 milyarlık sınırlı arzı bulunan DODO tokenın dolaşımdaki arzı 96 milyon seviyesindedir. DODO’nun listelendiği borsalar arasında Binance, MXC, gate.io bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!