Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Fiyatında Uçuş Başlayacak mı? Ağustos’a Dikkat!

En büyük memecoin olan Dogecoin (DOGE), son 24 saat içerisinde yüzde 7,9 değer kazandı. Analistler, bu yükselişin devam etmesini bekliyor.

Kripto analisti Jonathan Morgan, “Elliot Dalgası açısından bakılırsa Dogecoin, muhtemelen dip yaptı ve her an yükselmeye başlayabilir, en muhtemel dönem 12 Ağustos ve 26 Ağustos arasındaki haftalar olur” dedi.

18 milyar dolar piyasa değeri olan DOGE, yazım sırasında 0,1275 dolardan işlem görüyor. Morgan, “2024 için ölçülü bir hedef, yüzde 100 Fibonacci uzantısındaki 0,296 dolar olur” dedi.

Daha iyimser bir senaryoda ise yüzde 161,8’lik Fibonacci uzantısındaki 0,565 dolar seviyesine ulaşmak mümkün olabilir. CoinGecko verilerine göre DOGE fiyatı, 0,7316 dolar ile kendi fiyat rekorunu kırmıştı.

Resim

Nisan’da gerçekleşen halving, günlük Bitcoin arzını yarı yarıya kesti. Tarihsel olarak Bitcoin, halving’den sonraki altı ay-on iki ay aralığında yükselmeye başlıyor. Morgan, DOGE fiyatının 2024 yılı içerisinde Kasım ortası veya Aralık ortası dönemde zirve yapacağını düşünüyor.

Blockchain analiz platformu Santiment, “DOGE, orta ve uzun vadede ekstrem derecede kayıplar yaşamış varlıklar arasında yer alıyor. ‘Düşükten al, yüksekten sat’ fırsatlarını değerlendirirken şunu bilin ki düşükten aldığınız zaman aslında gelip geçici fiyatlara göre değil, diğer traderların performansına göre düşükten alıyorsunuz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!