Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Fiyatında Yine Elon Musk Etkisi: Yaşanan Aksilik Düşüşe Yol Açtı!

Milyarder Elon Musk’a ait SpaceX şirketi “Starship” adlı uzay gemisi için test fırlatması yapınca Dogecoin (DOGE) fiyatında hareketlilik yaşandı.

SpaceX şirketi 18 Kasım günü Starship adlı roket sisteminin ikinci fırlatma testini gerçekleştirdi. Dogecoin ve Elon Musk’ın faaliyetleri arasındaki net bağlantı yüzünden Starship’in fırlatma operasyonları esnasında DOGE fiyatında dalgalanmalar görüldü.

İçinde astronot ekibi bulunmayan ve yaklaşık 90 dakika sürmesi planlanan deneme uçuşu, Starship’i havalandıran motorların ayrılma işleminden kısa süre sonra patlamasıyla beklenenden kısa sonuçlandı.

Starship’in güçlendirici roketleriyle temasın koptuğu ve operasyonun başarısız olduğu yönündeki spekülasyonlar DOGE fiyatının sadece 2 saat içerisinde %7 düşmesine yol açtı. Şirket, uçuş sırasında bir arıza meydana geldiğini ve bunun da iletişim kaybına yol açtığını belirtti.  Bu açıklamayla birlikte DOGE, 0,084 dolar seviyesinden 0,078 dolara geriledi.

Dogecoin Ay’a gidecek

Starship tarafında yaşanan gelişmelerden ayrı olarak Dogecoin’in resmi X hesabı kısa süre önce yaptığı paylaşımla öne çıktı. Söz konusu paylaşımda Astrobotic adlı uzay robotu geliştiren şirketin, 23 Aralık 2023 tarihinde Ay’ın yüzeyine fiziksel bir DOGE göndereceğine dair heyecanlandıran plana yer verildi:

Astrobotic, 23.12.2023 tarihinde ULA’nın Vulcan Centaur Roketi aracılığıyla DHL Moonbox’ta Ay’a fiziksel bir Dogecoin göndermeyi planlıyor. Topluluğumuz tarafından 2015 yılında finanse edilen bu görev, kolektif çabayı bünyesinde barındırıyor!

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 yükseliş sergileyen DOGE, yazım esnasında 0,080 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!