Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin İlk 5 Kripto Para Arasına Girdi

Dogecoin (DOGE), 24 saat içinde yüzde 15 oranında yükselerek ATH gördü. DOGE, piyasa değeriyle tekrar en büyük beşinci kripto para oldu.

Dogecoin (DOGE), 4 Mayıs’ta 0,380 dolardan 0,443‘e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Piyasa değeri 56 milyar doları aşan DOGE; ADA ve DOT gibi büyük kripto paraları geride bıraktı.

doge-fiyat-grafiği

Dogecoin bir süredir yükselişte

DOGE, aylık bazda yüzde 680 oranında artış kaydetti. 20 Nisan’da 0,435 dolara çıkarak ATH gören DOGE, piyasa değeriyle beşinci sıraya yükselmişti. O zamandan beri, yaşanan bazı gelişmelerle birlikte DOGE fiyatı yükseliş ivmesini sürdürdü.

  • Fintek şirketi eToro, müşterilerden gelen yoğun talep üzerine Dogecoin’i (DOGE) borsaya ekledi ve kullanıcılar DOGE ile alım/satım yapmaya başladı.
  • Dallas Mavericks’in sahibi ve Dogecoin’i destekleyen Mark Cuban, DOGE’un değer kazanabileceğini ve diğer paralar gibi olabileceğini söyledi. Cuban’a göre, daha fazla şirket DOGE’u ürün ve hizmetler için kullanmaya başlarsa, DOGE kullanılabilir bir para birimi olabilir. Ayrıca, DOGE’un bankada duran bir dolardan daha iyi bir işlevi olabileceğini ifade eden Cuban, “Evet, şaka gerçek oldu.” dedi.
  • Dört yıl önce Dogecoin’in Amazon’da bir ödeme yöntemi olarak kullanılması için oluşturulan kampanya, hedef sayısı olan 300.000 kişiye yaklaştı. Kampanya için imza verenlerin sayısı yazım sırasında 213.064’e yükseldi. Kampanyaya katılım gösterenlerin sayısı, DOGE fiyatında görülen artışa paralel şekilde yükseliş görüyor.

CoinGecko’ya göre günlük ticaret hacmi 14.7 milyar seviyesinde olan DOGE, 0,439 dolardan fiyatlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!