Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin’de Tarih Tekerrür Edecek Mi: Fiyat 10x Yükseliş Öncesi İle Aynı!

Popüler meme coin Dogecoin (DOGE) özelindeki tarihsel benzerlik büyük yükselişlerin habercisi olabilir.

Dogecoin’in güncel fiyat hareketleri ile 2020 sonlarındaki fiyat hareketleri arasındaki çarpıcı benzerlik dikkat çekti. DOGE, 2020 sonlarında büründüğü formasyon ve ardından gelen 2021‘in ilk aylarında %1.000’in üzerinde yükseliş yaşamıştı.

Söz konusu benzerlik ise 50, 100 ve 200 haftalık basit hareketli (SMA) ortalamalar özelinde gerçekleşti. DOGE fiyatı kısa süre önce günlük ve haftalık bazda söz konusu hareketli ortalamaların üzerine çıkarak 2020 sonlarıyla benzer bir tablo ortaya koydu.

Tarihsel benzerliğe dikkat çeken piyasa yorumcuları, benzer bir yükselişin kapıda olabileceğini ima etti. özellikle son dönemde milyarder Elon Musk’ın DOGE hakkındaki açıklamaları yatırımcıları heyecanlandıran faktörler arasında yer almıştı. DOGE’yi halkın kripto parası olarak nitelendiren Musk, bu projeyi desteklemeye devam edeceğini söylemişti.

Ek olarak 20 Nisan tarihi DOGE için önemli bir tarih olarak biliniyor ve o günlerde Bitcoin yarılanmasının gerçekleşecek olması olayın boyutunu farklı bir yere taşıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen DOGE, yazım esnasında 0,18 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!