Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolandırıcılık Alarmı: Sahte Bakkt Sitesi Fon Toplamaya Çalışıyor

CoinDesk kaynağının aktardığı bir habere göre, dolandırıcıların taktiği bu sefer merakla beklenen Bakkt platformunu taklit etmek oldu. Söz konusu habere göre bir taklitçi kendisinin Bakkt platformu yetkilisi olduğunu iddia ederek ikinci token satışını başlattığını ve 50 milyon dolar toplamayı hedeflediğini belirten bir e-mail ile insanları dolandırmaya çalışmakta.

İlgili e-mail bir Gmail adresinden gönderilmiş ve içerisindeki cümlelerde ciddi anlatım bozukluğu veya dil bilgisi hataları olduğunu görmek mümkün. Kullanıcılara gönderilen bildiride, yatırımcıların bakktplatform.io isimli bir internet sitesine girmeleri ve burada isimleri ile e-mail adreslerini kullanarak kayıt olmaları isteniyor. Kayıt süreci tamamlandıktan sonra internet sayfası direkt olarak bir Bitcoin adresi sunuyor ve yatırımcılardan fonlarını buraya yollamaları ve gelecekte Bakkt platformundan kazanç elde etmek için kendi kripto para cüzdan adreslerini de girmeleri isteniyor.

Bakkt’ın üst kuruluşu Intercontinental Exchange sözcüsü olan bir yetkili, internet sitesinin sahte olduğunu ve kendileri ile hiçbir alakasının olmadığını doğruladı. Kripto para dolandırıcıları başbakanlardan tutun da, ünlü futbolculara hatta şarkıcılara kadar birçok kişiyi taklit edip yatırımcıları bu yollarla kandırmaya çalıştı ancak bir kripto para platformunun taklit edilmesi bir ilk gibi gözüküyor.

Bakkt’ın uzun bir süredir heyecanla beklendiği ve büyük bir beklentiye yol açtığı göz önüne alınacak olursa, yapılan yöntemin birkaç kişiyi kandırmış olabileceği ihtimali mevcut. Bakkt platformu hala insanları bekletirken, yaptığı ilk fonlamada 12 yatırımcıdan 182.5 milyon dolar toplamayı başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment