Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doların Değer Kaybı Bitcoin’i Şahlandırabilir: Dijital Altın Çağı Başlıyor Mu?

Piyasanın deneyimli isimleri Bitcoin’in “dijital altın” olarak öne çıkması durumunda daha ciddi fiyat seviyelerine ulaşabileceğini öne sürdü.

Bitcoin 35 bin dolar seviyesine konsolide bir yapıda ilerlerken uzmanlardan dikkat çeken açıklamalar geldi. Özellikle ABD’nin içine sürüklendiği borç batağını ve makroekonomik belirsizliklerin Bitcoin’i dijital altın olarak öne çıkarabileceği ifade edildi.

Özellikle Covid pandemisi sonrası ciddi anlamda enflasyon ve borç sorunuyla uğraşan ABD’nin bu durumdan kolayca sıyrılamayacağını belirten piyasa analistleri, dolardaki değer kaybının Bitcoin’e yarayabileceğini vurguladı.

Uzun zamandır güvenli liman hikayesine sahip olan Bitcoin, 2008 yılında yaşanan büyük krizden sonra ortaya çıkmıştı. Bu doğrultuda bir çok kişi, Bitcoin’in bir sonraki rekor fiyatlara ulaşabilmesi için gerçekten güvenli liman hikayesini kanıtlaması gerektiğine inanıyor.

Deneyimli isimlere göre Bitcoin özelinde bu tür bir kabul görme olursa sonuç olarak fiyatında olumlu etkileneceği belirtildi.

Banxa CEO’su Richard Mico, Bitcoin’in yaklaşan mali krizler için giderek daha ciddi bir hedge rolü üstlendiğini şu ifadelerle aktardı:

ABD’nin karşı karşıya olduğu ciddi mali durum hakkında halkın eğitiminin arttığını ve Bitcoin’in bu mali duruma karşı bir hedge olarak rolünün giderek daha fazla takdir edildiğini düşünüyorum. ABD’nin şu anda yaklaşık 170 trilyon dolarlık fonlanmamış yükümlülüklerine ek olarak 33 trilyon doların üzerinde borcu var. Ve gerçekten de, bu yaklaşan borç krizinden çıkmanın tek yolu niceliksel gevşeme ya da para basımıdır, bu da kaçınılmaz olarak doların değerini düşürecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!