Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Gümrüğünde Çalışanlara Özel Bir Blockchain Atölyesi Düzenlendi

Dubai Gümrüğü, yakın zamanda kendi çalışanları için özel bir Blockchain atölyesi düzenledi. Düzenlenen bu atölyenin amacı, gümrük çalışanlarına Blockchain teknolojisinin gümrük sektöründeki kullanımları hakkında bazı bilgiler vermekti.

Dubai’de Blockchain

TradeArabia tarafından yapılan habere göre dört gün boyunca devam eden ve Dubai Gümrükleri’nin farklı şubelerinden toplamda 68 çalışanın katıldığı bu atölyede oldukça ilginç bilgiler paylaşıldı.

Atölyeye katılan isimler arasında Amerikalı Blockchain uzmanlarından Chris Benet de bulunuyor. Blockchain sektöründeki şirketlerden Aenea’nın kurucusu olan Benet, Blockchain sektöründeki rolüyle de tanınıyor.

Dört günlük bir etkinlik olarak düzenlenen Blockchain Atölyesi’nin açılışını İş Yenilikleri Birimi’nin Müdürü Hussam Mohammed yaptı. Atölyenin açılışı yapıldıktan sonra söz Benet’e bırakıldı ve Benet Blockchain teknolojisinin genel kullanım alanları hakkında bazı bilgiler verdi. Benet bunun yanı sıra bu teknolojinin özellikle gümrük sektöründe nasıl kullanılabileceğini de anlattı.

Dubai’de gerçekleşen bu etkinliğin oldukça interaktif olduğunu söyleyebiliriz. Etkinliğe katılan çalışanlardan kendilerine ait bir çalışma grubu oluşturmaları ve Blockchain teknolojisiyle ilgili olası bir kullanım alanı hayal etmeleri istendi. Hussam Mohammed, etkinlik sırasında Dubai’nin Blockchain ile olan ilişkisi hakkında şu yorumu yaptı:

“Küresel bir şehir olan ve dış yatırımcıları, turistleri kendisine çeken Dubai, uluslararası bir iş merkezi olmaya devam ediyor. Dubai hükümetinin Blockchain stratejisine göre bu teknolojiye uyumlu olan tüm uygulamaların 2020 yılına kadar Blockchain’e aktarılması gerekiyor.”

Dubai’deki yetkililerin Blockchain teknolojisine ne kadar ilgi duyduklarını biliyoruz. Mohammed’in yaptığı yorumlarda da görebileceğimiz üzere yerel yetkililer, birkaç yıl içerisinde Blockchain teknolojisini çok daha etkili bir şekilde kullanmayı hedefliyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment