Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dün Borsalarda Listelenen Altcoin Tartışmalı Airdrop Sonrası Yüzde 50 Düştü!

Starknet’in kısa süre önce airdrop ile piyasaya sürdüğü STRK, fiyat performansı açısından kötü bir başlangıç yaptı.

20 Şubat günü ekosistem katılımclarına airdrop yaparak piyasaya sürülen STRK, bir günde %50’den fazla değer kaybetti. Airdrop’un başlamasıyla birlikte borsa listelemeleri de gerçekleşen STRK, ciddi bir satış baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Glassnode verilerine göre yaşanan düşüş esnasında sadece 5 milyon dolar değerinde vadeli işlemler pozisyonu tasfiye olurken asıl baskı airdrop kazanan kullanıcıların spot piyasa üzerinden yaptığı satışlardan geldi. Starknet ekibi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 460.000’den fazla cüzdanın 400 milyon STRK talep ettiğini söyledi.

STRK arzının %50,1’i gibi büyük bir kısmı, topluluk airdrop’ları, hibeler ve bağışlar için Starknet Vakfı’na tahsis edildi. Bı doğrultuda önümüzdeki nisan ayı itibariyle gelecek 31 ay boyunca STRK kilit açılışları gerçekleşecek. Bu yüklü miktardaki kilit açılışlarının piyasadaki satış baskını artıracağı öngörülüyor.

CoinGecko verilerine Binance listelemesiyle birlikte 7,5 doların üzerine çıkan STRK, tepe noktasından %75 düşüş yaşayarak 1,86 dolara kadar geriledi. STRK yazım esnasında 1,93 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!