Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Çapında 3000’e Yakın Bitcoin ATM’si Kuruldu

Kripto para ATM’leri Bitcoin ve Ethereum için önemli bir geçit görevi görmekte. Bankomatlar kadar popüler olmasa da bu aletler de gerçekten işe yarıyorlar. Dünya çapında yüklenmiş ve çalışan Bitcoin ATM’lerini saydığımızda elimizde olan rakam hemen hemen 3.000 civarlarında.

Şuan için dünya çapındaki çoğu bölge başına bir veya iki Bitcoin ATM’si düşmekte. Bazı ülkeler ise beklendiği gibi daha popüler. Genel olarak her yerde artmakta olan ATM sayısına rağmen şuan için en büyük orana sahip olan ülke Amerika Birleşik Devletleri. Ve genel inanışın da aynı paralelde olduğu üzre, bu artış eylemi devam edecek gibi görünüyor.

ATM’lerin Sayısı Arttıkça Artıyor

Dünya çapında sahip olunan 3.000’e yakın Bitcoin ATM sayısı ile kripto para birimlerinin geleceği parlak gözüküyor. Bu makinelerin yarısı, pek de sürpriz olmadığı gibi, ABD sınırları içerisinde yer alıyor. Kripto para birimlerine olan pozitif bakış açısı eksikliğine rağmen New York bu konudaki en popüler şehir konumunda. Ancak Şikago’da bunun için uğraşıyor gibi gözükmekte.

Ancak bu durum Avrupa’da da meyvelerini vermeye başladı. Bitcoin ATM’leri Avrupa içerisinde daha yaygınlaşmaya başladı. Avusturya ise bu bölgedeki en popüler ülke durumunda. Kimileri bu unvanı elinde tutan ülkenin Malta olmasını beklerken ülkede şuan için sadece üç adet Bitcoin bankomatı mevcut. Ancak bu sayı bile pek kripto para yanlısı olmayan Fransa’dan bir sayı fazla.

Önümüzde duran büyük resim ise bu durumun nasıl geliştirilebileceği. Dünyanın her yerindeki tüketiciler kripto para birimlerine ulaşım imkanı talep ediyorlar. Bitcoin ATM’leri bazı yüksek işlem ücretlerine rağmen bunu yapmanın iyi bir yolu. Ancak bu fiyat sunulan kolaylık için makul bir ücret gibi durmakta. Böyle bile olsa dünya çapında uygulanan %8’lik bir işlem ücreti hala biraz fazla gibi. Normal borsalarla ve bankalarla kıyasladığımızda Bitcoin ATM’leri bu konu bakımından pek de yaklaşılabilir gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment