Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Banka Tokenizasyon İçin Avalanche’ı Kullandı!

Dünyanın en büyük bankalarından Citibank, tokenizasyon çalışmaları için Avalanche’ı (AVAX) kullanıyor.

Citibank tarafından 14 Şubat günü yapılan bir basın açıklamasında, özel sermaye fonlarını tokenize edebilmek için Avalanche’ın (AVAX) Spruce alt ağının kullanıldığına yer verildi.

Açıklamaya göre Citibank, Spruce üzerinde yer alan “kavram kanıtlama testini” gerçekleştirmek için geleneksel finans devleri WisdomTree ve Wellington Management ile birlikte çalıştı.

Ava Labs kıdemli direktörü Morgan Krupetsky konu hakkında CoinDesk’e verdiği bir demeçte, geleneksel finans devlerine verdikleri bu önemli desteğe odaklandı:

Avalanche’ın Citi, Wellington, WisdomTree ve DTCC Digital Assets gibi önde gelen finansal hizmetler firmaları tarafından artan kullanımı, Avalanche’ı kurumsal bir blokzinciri lideri olarak güçlendirmeye devam ediyor.

Citi Digital Assets’in gelişmekte olan çözümler lideri Nisha Surendran, bu test aşamalarının yeni bir pazara atılan ilk adımlar olduğunu ima etti:

Özel varlıkların tokenizasyonunu test ederek, yeni işletme modellerini açmanın ve daha geniş pazar için verimlilik yaratmanın fizibilitesini araştırdığımıza inanıyoruz.

Avalanche ve Citibank geçtiğimiz yıl kasım ayında blokzinciri çözümleri için ortaklık kurduklarını açıklamış ve bu AVAX fiyatına da olumlu yansımıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!