Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Binance’in Hacimleri 4 Yılın Dibinde: Kriz Rekabeti Kızıştırdı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in hacimlerinde önemli düşüşler görüldü.

Kripto dünyasının dev borsalarından Binance, eylül ayında hem spot hem de türev işlem hacimlerinde önemli bir düşüş yaşadı. CCData tarafından hazırlanan rapora göre Binance’in türev işlem hacmi bir önceki aya kıyasla %21 azalarak 1,25 trilyon dolar seviyesine geriledi ve borsanın türev piyasa payı %40,7’ye düştü.

Bu, borsanın Eylül 2020’den bu yana en düşük türev pazar payına işaret ediyor. Ayrıca spot işlem hacmi de %22,9 oranında düşüşle 344 milyar dolara inerek, Binance’in spot piyasadaki payını %27’ye çekti.

Bu düşüşler, Binance’in genel pazar payını da %36,6’ya indirerek, yine Eylül 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilediğini gösterdi. Ancak bu gerilemeye rağmen Binance, merkezi kripto borsaları arasında halen en yüksek işlem hacmine sahip platform olarak öne çıkıyor.

Crypto.com kaosu fırsata çevirdi

Crypto.com ise Binance’in düşen pazar payından faydalanarak eylül ayında hacmini önemli ölçüde artırdı. Platformun spot ve türev işlem hacmi sırasıyla %40,2 ve %42,8 oranında büyüyerek toplamda 283 milyar dolar seviyesine ulaştı. Böylelikle Crypto.com, %11 pazar payı ile dünyanın en büyük dördüncü kripto borsası konumuna yükseldi.

Bununla birlikte, merkezi borsalardaki genel işlem hacmi de azaldı. CCData’nın raporu, Eylül ayı itibarıyla spot ve türev işlemlerdeki toplam hacmin %17 oranında düşerek 4,34 trilyon dolara gerilediğini vurguladı. Bu gerileme, genellikle yaz aylarının sonlarında görülen mevsimsel durgunlukla ilişkilendirildi.

Analistler, önümüzdeki aylarda ticaret hacimlerinin yeniden canlanacağını öngörüyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarında yapacağı indirimlerin piyasaya likidite kazandırması ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin bu toparlanmayı hızlandıracağı düşünülüyor:

Mevsimsel durgunluk dönemi sona erdiğinde, Fed’in faiz indirimi gibi katalizörler, mevcut döngüde yeni bir yükseliş başlatabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!